HRVATSKA

Policija elektrošokerom svladala muškarca koji je raznio kuću u Opuzenu

Smetao mu dječiji rođendan

Privođenje muškarca

Index.hr

17.9.2018

U Opuzenu se sinoć odvijala prava drama. Muškarca koji je raznio kuću i ranio policajca policija je svladala elektrošokerom jutros oko pet sati.

Policajci su ga skinuli s krovne terase, rekla je za Index Davorka Brečić, portparol policije.

Odveden je u bolnicu u Splitu zbog opekotina od eksplozije.

Jučer nešto poslije 16.40 sati muškarac je prijetio, a potom i aktivirao plinsku bocu u svojoj kući i tako izazvao eksploziju i požar. Na mjesto događaja odmah su izašli pripadnici PP Metković, JVP Metković i Hitne medicinske službe, javlja portal Like Metković, koji je nešto poslije 23 sata objavio kako su na teren izašli pripadnici Specijalne policije koji će pokušati muškarca skinuta s krova.

Prilikom popodnevne intervencije s ciljem sprečavanja nemilog događaja povrijeđen je jedan policijski službenik iz PP Metković koji je prebačen u Dom zdravlja Metković, a potom oko 19 sati helikopterom HRZ-a u KBC Split. 

Neslužbeno se saznaje da je policajca u trenutku intervencije počinilac porezao po rukama oštrim predmetom. Još je jedan policajac lakše povrijeđen, dok počinilac nije povrijeđen.

Sve je navodno počelo zbog dječijeg rođendana u susjedstvu jer mu je smetalo glasno dječije veselje tokom rođendana. Izbila je svađa, a komšije su pozvale policiju.

Nakon što je dignao kuću uzrak, muškarac se popeo na dio krova. Policija je s njim pregovarala do jutra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.