PRED ZIMSKU SEZONU

Turistička zajednica Kantona Sarajevo: Svečano obilježen Svjetski dan turizma

S obzirom da je ovogodišnji moto obilježavanja Svjetskog dana turizma "Turizam i mir" Fazlagić je rekao da je u skladu sa Sarajevom

Svjetski dan turizma u Zemaljskom muzeju. x

Dž. V.

prije 3 sata 41 minutu

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Haris Fazlagić je u Zemaljskom muzeju BiH upriličio prijem za članove i partnere povodom Svjetskog dana turizma, 27.septembra, koji se ove godine obilježava pod motom "Turizam i mir".

- Ove godine obaramo sve rekorde posjete i noćenja turista i gostiju u Kantonu Sarajevo za prvih devet mjeseci - kazao je Fazlagić u izjavi za medije, a sa zvaničnim podacima o turističkoj posjeti će uskoro izaći u javnost.

S obzirom da je ovogodišnji moto obilježavanja Svjetskog dana turizma "Turizam i mir" Fazlagić je rekao da je u skladu sa Sarajevom.

- Ako neko ima pravo i potrebu da govori o turizmu i miru, to je Sarajevo, jer sve što se prožima kroz Sarajevo danas sa turizmom, prožeto je i sa mirom - rekao je Fazlagić.

Iako je optimističan pred novu zimsku sezonu, na vremenske prilike se ne može uticati. Zimska turistička sezona je uvijek bolja kada ima snijega.

- U budućnosti ćemo morati da se prilagodimo klimatskim promjenama i zajedno ulagati u infrastrukturu - dodao je Fazlagić.

Prikazan je spot i pjesma "Tetarska" Zlatana Fazlagića Fazle, koju je sufinansirala Turistička zajednica KS. Pjesma je posvećena, umjetnicima, kulturnim radnicima Sarajeva, koji su vrijedno i kreativno radili uprkos opsadi. 

- Nadamo se trajnom miru. Njegovanjem uspomene na one koji nisu preživjeli i na one koji su preživjeli, možemo razvijati jednu vrstu turizma, upoznavati ljude širom svijeta koji su nas i u ono doba prepoznali, da se upoznaju i sa novim detaljima vezano za taj herojski period - rekao je Zlatan Fazlić Fazla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.