OCCZ HNK

Izvršeno čišćenje Jablaničkog i Grabovičkog jezera od otpada

Održavanje magistralnih cesta M-17,M-17-5 i M-16-2 održava Direkcija cesta FBiH sa svojim projektantskim i izvođačkim firmama

Mašine na terenu. Fena

FENA

prije 7 sati 48 minuta

Nastavljeni su radovi na raščišćavanju ruševina u Donjoj Jablanici, a uz angažiranje mehanizacije i volontera vrši se raščišćavanje puteva i objekata stradalih u poplavama.

Izvršeno je čišćenje Jablaničkog i Grabovičkog jezera od otpada, a u organizaciji Ministarstva turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanske županije, saopćio je danas Operativni centar Civilne zaštite (OCCZ) HNK-a.

Navode kako su nastavljeni radovi na raščišćavanje putnih komunikacija i objekata u Zlatima, Mirkama, Čeharima, Čivelju i prekojezerskim selima i na uređenju puta za gradsku deponiju smeća na Zakomu kao i na drugim područjima pogođenim poplavama.

Također, nastavljeni su radovi na uređenju lokaliteta za postavljanje kontejnerskog naselja za smještaj porodica stradalih u poplavama.

Održavanje magistralnih cesta M-17,M-17-5 i M-16-2 održava Direkcija cesta FBiH sa svojim projektantskim i izvođačkim firmama.

Intenzivno se radi na osposobljavanju za promet magistralne ceste M-17- 5 Jablanica-Blidinje.

Mašine domaćih firmi i firme koje šalju osobe, uz angažman domaćih inženjera, rade na održavanju svih lokalnih i nekategoriziranih putnih pravaca i stambenih objekata uz pomoć volontera, na otklanjanju posljedica prouzrokovanih velikim vremenskim nepogodama.

Stručne ekipe obilaze teren i vrše procjene nastalih šteta i daju preporuke za njihovo otklanjanje, te se vrši dostava hrane i lijekova stanovnicima na području općine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.