AMERIČKI AMBASADOR U BIH

Marfi: "U BiH ima još aždaja koje je potrebno eliminirati"

Bosna i Hercegovina može imati divnu budućnost, ali treba uništiti napast korupcije, poručio je

Majkl Marfi. Platforma X

N. H.

prije 4 sata 39 minuta

Američki ambasador u BiH Majkl Marfi (Michael Murphy) objavio je video poruku u kojoj ističe da budućnost BiH ovisi o tome hoće li se izboriti sa aždajom 21. stoljeća - korupcijom.

- Prije stotine godina, prije pisane historije, u magli vremena, iza mene iz kanjona Rakitnice, izašla je aždaja i terorizirala seljake ovdje u visoravnima Bosne i Hercegovine. Seljaci su se molili, njihove molitve su bile uslišene a aždaja je postala kamen.

Jedini trag koji je za sobom ostavila bio je Studeni Potok. Ovo je jedno od najljepših mjesta u BiH. Nedaleko odavde, u Umoljanima, nalazi se prelijepa stara džamija koja također imala važnu ulogu u historiji ove zemlje.

U njoj je čuvana Hagada tokom Drugog svjetskog rata, tako da danas svi možemo u njoj uživati u Zemaljskom muzeju.

Nedaleko odavde, niz cestu, naići ćete na stećke, ostavštinu bh. srednjovjekovne prošlosti. Divna stvar u vezi s Bosnom i Hercegovinom je što ima toliko toga za ponuditi. Ja to stalno govorim.

Moja vlada radi s lokalnom zajednicama na promociji turizma, adrenalinskog turizma, održivog turizma, vinskih cesta u Hercegovini, jer to je jedan od najbrže rastućih dijelova bh. privrede i obećava otvaranje novih radnih mjesta i bolje budućnosti za ljude koji ovdje žive i rade.

U Bosni i Hercegovini još ima aždaja koje treba eliminisati. Najozbiljnija i najopasnija od njih je korupcija.

Previše politčara na prvo mjesto stavlja svoj interes, a ne interes birača za koje rade.

A pravosuđe mora raditi mnogo bolje kako bi osiguralo da ljudi odgovaraju za kršenje zakona i krađu narodnog novca.

Bosna i Hercegovina može imati divnu budućnost, ali treba uništiti napast korupcije, tu veliki aždaju 21. stoljeća - poručio je Marfi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.