VREMENSKA PROGNOZA

U BiH pretežno kišovito, početkom sljedeće sedmice promjene

U Sarajevu oblačno, slaba kiša se očekuje u drugoj polovini dana

Facebook

N. H.

prije 6 sati 1 minutu

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, većinom sa slabom kišom. Lokalno jači pljusak je moguć uglavnom na području Hercegovine i Krajine. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 23 stepeni.

U Sarajevu oblačno. Slaba kiša se očekuje u drugoj polovini dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 11. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17 stepeni.

Trodnevna prognoza

U subotu 19.10.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, većinom sa slabom kišom. Padavine su češće na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje do 23.

U nedjelju 20.10.2024. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Oblačniji dio dana je prije podne kada rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje do 23.

U ponedjeljak 21.10.2024. u većem dijelu zemlje se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove prije podne će biti magle i niske oblačnosti. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje do 23.

Biometeorološka prognoza

Slično kao i proteklog dana, uz relativno nepovoljne biometeorološke prilike. Povremena kiša će kod osjetljivih osoba dovesti do djelimičnog jačanja tegoba, pretežno uzrokovati lošije raspoloženje i manjak koncentracije. Moguće su i reakcije u vidu slabije glavobolje i reumatskih bolova. Temperature zraka i dalje umjerene i dosta ujednačene, što će uticati pozitivno na opštu sliku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.