REAKCIJA NA IZJAVU ŠMITA

Salkić: Izjednačili su borbu za mir sa zločinima presuđenog ratnog zločinca

Nije ovdje u pitanju samo Alija, svi smo mi u pitanje ukoliko ne podignemo svoj glas i ostanemo pognute glave kao da se ništa nije desilo, poručio je

Salkić reagirao na izjavu Šmita. Avaz

N. Aj.

prije 5 sati 35 minuta

Na izjavu visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita (Christian Schmidt) u kojoj je izjednačio presuđenog ratnog zločina Ratka Mladića i prvom predsjednika Republike BiH Aliju Izetbegovića, reagirao je i zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ramiz Salkić.

- Biti na strani istine i pravde obaveza je svakog čestitog stanovnika naše domovine. Biti na strani onih koji su ustrajali u borbi za nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu obaveza je svakog dobronamjernog stanovnika naše domovine.

Biti na strani onih koji nisu zagovarali i provodili zločine nad drugima suprostavljajući se svakoj vrsti osvete prema nevinima moralna je obaveza svakog pojedinca.

Kada vam bez bilo kakvog osnova i argumenta napadnu na predsjednika napali su vašu borbu i vaše ciljeve za koje ste se borili. Kada izjednače presuđenog ratnog zločinca sa višestruko nagrađivanim predsjednikom vaše države onda su izjednačili vašu borbu za mir i opstanak sa zločinima presuđenog ratnog zločinca - naveo je Salkić.

Dodao je da to treba biti krajnja crvena linija "gdje svi u glas trebamo i moramo reći stop".

- Ovdje nije bio neki građanski rat. Međunarodni sud je presudio dva međunarodna oružana sukoba na teritoriji Bosne i Hercegovine. Međunarodni sud je presudio postojanje dva udružena zločinacka poduhvata. 

Ovdje svi domoljubi, patriote i branioci ideje nezavisne i suverene Bosne i Hercegovine trebaju jasno podići svoj glas, zauzeti svoj stav prema tendenciji izjednačavanja onih koji su se borili za slobodu i preživljavanje sa onima koji su počinili genocid. Nije ovdje u pitanju samo Alija, svi smo mi u pitanje ukoliko ne podignemo svoj glas i ostanemo pognute glave kao da se ništa nije desilo - poručio je Salkić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.