SANACIJA ŠTETE

Vanjskotrgovinska komora BiH donira 250.000 KM općinama stradalim u poplavama

Pozivamo članice naših asocijacija i grupacija da se, ukoliko to nisu učinile do sada, uključe u pružanje pomoći stanovništvu i kompanijama

Vanjskotrgovinska komora BiH. Vanjskotrgovinska komora BiH

N. Aj.

prije 8 sati 5 minuta

Upravni odbor Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine donio je odluku o uplati donacije u ukupnoj vrijednosti od 250.000 KM općinama Jablanica, Konjic, Kiseljak, Fojnica i Kreševo. Sredstva su namijenjena za sanaciju štete od poplava kao pomoć stanovništvu i privrednim subjektima ovih općina.

- VTK BiH upućuje izraze saučešća porodicama nastradalih u poplavama koje su zadesile BiH te izražava solidarnost s našim članicama - privrednim subjektima, koji su pretrpjeli štetu i stoji na raspolaganju za svaki vid pomoći. Pozivamo članice naših asocijacija i grupacija da se, ukoliko to nisu učinile do sada, uključe u pružanje pomoći stanovništvu i kompanijama sa područja ovih općina - poručeno je iz VTK-a BiH.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je samostalna, nevladina, neprofitna, nepolitička, javno-pravna asocijacija privrednih subjekata i privrednih asocijacija iz Bosne i Hercegovine koja zastupa interese privrede kod nadležnih institucija u zemlji i razvija međunarodne ekonomske odnose, s fokusom na napredak izvoza bh. kompanija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.