"TRENUTAK SLABOSTI"

Direktor FUCZ o napadu spasioca na fotoreportera: Reagirao je u afektu, radi neumorno

Emotivni pritisak često može utjecati na ponašanje i rekacije

Aldin Brašnjić. Screenshot

S. S.

prije 12 sati 43 minute

Sabahudin Spahović iz Federalne uprave CZ je privukao pažnju izjavama da u BiH nema potražnog psa koji je istreniran, obučen i certificiran za traganje za mrtvim tijelima, ali je i napao reportera Klixa.

Povodom svega toga obratio se direktor FUCZ Aldin Brašnjić.

- Kao direktor Federalne uprave civilne zaštite osjećam dužnost da se obratim javnosti povodom nemilog događaja koji se desio jučer na terenu u Jablanici. Federalna uprava civilne zaštite prvenstveno želi iskazati zahvalnost medijima na dosadašnjem profesionalnom informiranju javnosti o teškoj situaciju na poplavljenim područjima u BiH - istakao je.

Dodao je da je rad medija ključan u prenošenju informacija o kriznim situacijama.

- Situacija u Jablanici, kao i ostalim poplavljenim područjima je izuzetno teška. Prizori sa kojim se naši spasioci svakodnevno susreću nisu ni malo bezazleni. Emotivni pritisak često može utjecati na ponašanje i rekacije. Jer nisu u pitanju samo fizički nego i psihički teški zadaci - naveo je.

Istakao je da je Spahović reagirao u afektu.

- Naš spasioc Sabahudin Spahović koji je reagirao u afektu, važi za jednog od najboljih i najiskusnijih. Njegov doprinos na terenu nam je nemjerljiv. Radi neumorno. Imajući sve ovo u vidu, a imajući u vidu incident sa novinarom smatramo da trebamo pružiti širu sliku. Stigao je prvi na teren i od tada radi bez predaha. Od naših pripadnika zahtjevamo pristup, ali molimo javnost za razumijevanje i da smo i mi slobodna bića. Molimo građane i medije da ovaj incident razumiju kao trenutak slabosti. Činit ćemo sve da pružimo podršku i da radimo u interesu građana - zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.