ZAHVALIO SE NA PODRŠCI

Zvizdić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Majkla Marfija

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH je izrazio zahvalnost na značajnoj ulozi koju SAD imaju u izgradnji bh. društva

Marfi i Zvizdić. Fena

FENA

prije 3 sata 24 minute

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić primio je u oproštajnu posjetu ambasadora SAD u BiH Majkla Marfija (Michael Murphy) i zahvalio se na dugogodišnjim prijateljskim odnosima SAD-a prema BiH.

Izrazio je zahvalnost na značajnoj ulozi koju imaju SAD u izgradnji bh. društva i na podršci koju daju našoj zemlji na putu ka integriranju u NATO i Evropsku uniju.

Zvizdić se posebno zahvalio na podršci za vrijeme i nakon tragičnih poplava i klizišta u nekoliko općina u Bosni i Hercegovini i rekao da je upoznat da je Ambasada SAD u stalnoj komunikaciji sa bh. vlastima i agencijama kako bi se pružila pomoć naporima za sanaciju posljedica ove katastrofe.

Zvizdić i Marfi su razgovarali i o političkoj situaciji u BiH, o aktuelnostima u državnoj vlasti, o potrebi nastavka euroatlantskog puta i reformi na tom putu, te prokomentirali i rezultate jučer održanih lokalnih izbora.

- Kada je riječ o ekonomskoj situaciji u BiH, mi moramo što prije ispuniti ono što Evropska komisija traži od nas kako bismo aktivirali Plan rasta - rekao je Zvizdić tokom sastanka.

Razgovarano je i o značaju Južne interkonekcije sa aspekta sigurne i stabilne opskrbe plinom građana i privrede, što je, kako je ocijenjeno, od velike važnosti za Bosnu i Hercegovinu.

Zvizdić je Marfiju poželio uspjeh u nastavku karijere i izrazio nadu u daljnju uspješnu saradnju Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država, a također je poželio puno sreće i uspješan mandat i boravak u BiH novom zamjeniku šefa Misije SAD u BiH Danielu Koskom, saopćeno je iz Sektor za odnose s javnošću PSBiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.