SUSPENDIRANI INSPEKTOR

Općinski sud u Sarajevu potvrdio optužnicu Tužilaštva KS protiv Zorana Čegara

Tereti se da je zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Sarajevu dostavio krivotvoreni Ugovor o kupoprodaji nekretnine u Nišićima

Zoran Čegar. Avaz

N. Aj.

prije 4 sata 20 minuta

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Zorana Čegara, suspendiranog inspektora Federalne uprave policije, zbog produženog krivičnog djela krivotvorenje isprave.

Optuženi se tereti da je 18. januara 2019. godine, zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Sarajevu dostavio krivotvoreni Ugovor o kupoprodaji nekretnine u Nišićima, bez datuma i potpisa na ime Zoran Čegar i bez da je sačinjen od strane notara iz Srbije čiji pečat nije korišten u ugovoru.

Uknjižba je odbijena rješenjem Općinskog suda u Sarajevu. Čegar se tereti da je i četiri dana nakon toga, isti krivotvoreni Ugovor dostavio i Službi za imovinko-pravne, geodetske poslove i katastar u općini Ilijaš, iako je znao da navedeni ugovor, potvrda i klauzula nisu sačinjeni od strane notara iz Srbije. Tako javne isprave upotrijebio je kao prave radi promjene upisa posjednika na tri parcele u Nišićima.

Postupajuća tužiteljica je za glavni pretres predložila sudu saslušanje četiri svjedoka, vještaka iz oblasti kriminologije i izvođenje više od 30 materijalnih dokaza. Predloženo je i oduzimanje krivotvorenih dokumenata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.