AKTIVIRANI SVI KAPACITETI

Elektroprivreda BiH: Određena područja su već dobila struju

Uprkos izuzetno teškim uslovima, uništenoj putnoj infrastrukturi i otežanom funkcionisanju sistema, uspostavljeno je napajanje određenih područja

Razoreno područje poslije poplava. Avaz

Dž. V.

prije 8 sati 35 minuta

Elektroprivreda BiH aktivirala je sve raspoložive kadrovske i tehničke kapacitete kako bi na područjima zahvaćenim poplavama obezbijedila uslove za snabdijevanje električnom energijom, s obzirom na to da su distributivna mreža i drugi objekti pretrpjeli značajna ostećenja. 

Uprkos izuzetno teškim uslovima, uništenoj putnoj infrastrukturi i otežanom funkcionisanju sistema, uspostavljeno je napajanje određenih područja u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. Za najkritičnija naselja napajanje električnom energijom se nastoji omogućiti iznalaženjem alternativnih rješenja.

Za područje Jablanice sačinjen je plan sanacije oštećenih dalekovoda kako bi bilo uspostavljeno snabdijevanje kupaca čiji stambeni i privredni objekti nisu uništeni.

Stanje u slivu Neretve se postepeno stabilizuje i upravljanje sistemom u hidroelektranama se odvija s ciljem potpune stabilizacije dotoka. Zahvaljujući provedbi redovnih aktivnosti, izbjegnuta su veća ostećenja postrojenja u elektranama Jablanica, Grabovica i Salakovac.

Elektroprivreda BiH i Elektroprivreda HZHB provode koordinirane aktivnosti u saniranju kvarova na objektima u Srednjobosankom kantonu da bi se uredno snabdijevanje električnom energijom obezbijedilo u što kraćem roku.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.