VREMENSKA PROGNOZA

Širom zemlje povremena kiša ili pljuskovi, evo do kad će trajati

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno su mogući pljuskovi od sredine dana prema večernjim satima

Avaz

N. H.

prije 2 sata 3 minute

U subotu oblačno vrijeme će preovladavati u sjevernim područjima Bosne, u ostatku zemlje promjenljiva oblačnost, ali i dalje nestabilno vrijeme. 

Širom zemlje povremeno može padati kiša ili lokalni pljusak. Padavine nisu obilne. Vjetar slab, u Hercegovini i jugozapadu Bosne južnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar je sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 23 stepena.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno su mogući pljuskovi od sredine dana prema večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 10. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 stepeni.

Trodnevna prognoza

U nedjelju 6.10.2024. u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Vjetar slab, u Hercegovini i jugozapadu Bosne južnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar je sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 17, na jugu zemlje do 21 stepen.

U ponedjeljak 7.10.2024. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle i niske oblačnosti. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje do 12. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni.

U utorak 8.10.2024. u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Jače naoblačenje sa zapadak koje će usloviti kišu se očekuje tokom noći na srijedu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Slično kao proteklog dana, promjenljivo i nestabilno vrijeme mjestimično praćeno južinom i pljuskovima, kod osjetljivih osoba povremeno će dovoditi do jačanja tegoba vezanih uz njihove bolesti. Moguće su meteopatske reakcije poput promjene raspoloženja, glavobolje, dekoncentracije. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.