VISOKI PREDSTAVNIK

Kristijan Šmit o katastrofalnim poplavama: "Neophodno je usmjeriti sve raspoložive resurse da se prebrodi nesreća"

Ovakve nas situacije podsjećaju na to koliko je čovjek ranjiv kada se suoči sa strašnom i nepredvidivom silinom prirode, dodao je

Šmit: Želim vam snagu da prebrodite nesreću. Pixsell / Denis Kapetanović

N. H.

prije 16 sati 41 minutu

Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit (Christian Schmidt) oglasio se o tragičnim poplavama u Bosni i Hercegovini. 

Šmit je izrazio da "najdublje saučešće porodicama osoba koje su stradale u stravičnim poplavama proteklih dana u Bosni i Hercegovini".

- Ovakve nas situacije podsjećaju na to koliko je čovjek ranjiv kada se suoči sa strašnom i nepredvidivom silinom prirode. Moje misli i molitve su sa svim ljudima koji se nalaze u pogođenim područjima, želim vam snagu da prebrodite ovu užasnu nesreću - naveo je visoki predstavnik. 

Kristijan Šmit je izrazio podršku spasiteljskim službama i svim institucijama koje su angažirane na zaštiti i spašavanju.

- Kao i mnogo puta do sada, građani BiH pokazuju izvanrednu solidarnost i zajedništvo u najtežim trenucima. Sada je neophodno usmjeriti sve raspoložive resurse kako bi se porodice zbrinule i obnovila oštećena infrastruktura. Međunarodna zajednica je tu sa vama kako bi se što prije prevazišla ova strašna prirodna nepogoda - dodao je visoki predstavnik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.