PREDIZBORNA KAMPANJA

Mirza Selimbegović, kandidat za načelnika Novog Grada, za "Avaz": Efendić je odbio sve debate i intervjue

U preostala četiri dana kampanje nastojat ćemo naglasiti važnost lokalnih izbora i podstaći ljude da izađu na izbore i svoj glas daju boljem kandidatu

Mirza Selimbegović. Avaz TV

prije 2 dana

Mirza Selimbegović (NiP), kandidat za načelnika Općine Novi Grad, osvrnuo se na dosadašnji tok predizborne kampanje.

U izjavi za „Dnevni avaz“ Selimbegović je kazao da lokalni izbori uvijek imaju specifičnu predizbornu kampanju koja se razlikuje od mjesta do mjesta.

- Ono što je generalna odlika, možda posebno u ovoj kampanji, jeste da su kandidati posvećeni radu na terenu, nastoji se doći do svakog čovjeka. I sam veliki fokus stavljam na obilazak terena i susrete s ljudima i tu, u Novom Gradu imamo jednu pozitivnu energiju koja je već pobjednička. Nažalost, kampanju obilježava i povremeni govor mržnje, čemu smo posebno svjedočili ovih dana, ali i odbijanje nemalog broja kandidata da učestvuju u debatnim emisijama.

I u Novom Gradu imamo kandidata i aktuelnog načelnika koji je odbio apsolutno sve debate i intervjue, koji odbija odgovoriti na bilo kakva pitanja samih građana. Ono što nas raduje jeste da građani to prepoznaju kao nepošten odnos prema njima i da su spremni kazniti takvo ponižavanje građana. U preostala četiri dana kampanje nastojat ćemo naglasiti važnost lokalnih izbora i podstaći ljude da iziđu na izbore i svoj glas daju boljem kandidatu na osnovu vlastite procjene – kazao je Selimbegović.

Njegov protukandidat je aktuelni načelnik Semir Efendić (SBiH).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.