GORAŽDE

Ernest Imamović, kandidat za gradonačelnika, za "Avaz": Dugovi vraćeni, a kredit reprogramiran

Imamo osiguran 1,1 milion KM za početak izgradnje regionalne sanitarne deponije

Imamović: Pri kraju izgradnja sportskog centra. Facebook

Alen Bajramovic

jučer

Usklađivanje obaveza koje ima kao aktuelni gradonačelnik i onih u utrci za novi mandat, kao kandidat SDP-a BiH za ovu poziciju, Ernest Imamović zadovoljan je dosadašnjim tokom kampanje, odzivom i reakcijom sugrađana.

Stanje u budžetu

Početak njegovog mandata obilježili su značajna kreditna zaduženja i kratkoročni dug od 1,8 miliona KM, pa je veći dio vremena i truda uložen u sanaciju zatečenog stanja.

- Nakon završetka tog katastrofalnog poglavlja u vezi sa stanjem u budžetu, krenuli smo u investiranje i obnovu infrastrukture. Slobodno mogu najaviti velike investicije, jer za to sada imamo mogućnosti i kroz gradski budžet i uz podršku Vlade FBiH - kaže Imamović.

Dugovi vraćeni, a kredit reprogramiran, pa se tek u ovoj godini moglo razmišljati o ulaganjima. Tako će u oktobru biti odabran izvođač radova na izgradnji Trga branilaca Goražda, te izgradnji fasade Gradske dvorane. Uskoro počinje i asfaltiranje dijela komunikacije u naselju Glamoč, završava se izgradnja sportskog centra, a ceste u naselju Vitkovići bit će u cijelosti asfaltirane, dok je čišćenje korita Drine i Podhranjenskog potoka u toku.

- Imamo osiguran 1,1 milion KM za početak izgradnje regionalne sanitarne deponije s prvom kasetom, a izdvojili smo i dio sredstava za izgradnju vodovoda za Laleta i Budiće. To su projekti koji nisu uvjetovani obnovom mandata, već su u toku - dodaje Imamović.

Iskrena želja

Ističe da je Goražde jedan od ključnih gradova za državu i očekuje da građani prepoznaju iskrenu želju i energiju koju ulaže da ovaj grad postane bolje mjesto za život.

- Stavio sam se na raspolaganje u teškim i nemogućim uvjetima koje sam zatekao. Uvijek ću davati maksimum. Sada smo u prilici da gradimo, ali i da privučemo direktne investicije - kaže Imamović.

Konačni sud

- Politička nezrelost stranaka koje čine većinu na kantonalnom nivou dovela je do toga da nemam njihovu podršku, već svoje kandidate imaju i NiP, Novi početak i NES, te tako sami sebi daju protukandidate. Ipak, konačni sud će dati građani - kaže Imamović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.