PREMIJER FBIH

Nikšić: Sajam privrede Tešanj postaje sve značajnija manifestacija na regionalnoj mapi susreta privrednika

Vlada Federacije je od imenovanja do danas pokrenula niz koraka kako bi olakšala i relaksirala poslovni ambijent

Nermin Nikšić. Facebook

N. Aj.

jučer

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, sa delegeacijom, prisustvovao je svečanom otvaranju 18. međunarodnog sajma privrede Tešanj - BiH na lokaciji preduzeća "Kamelia" d. o. o. u Matuzićima (Općina Doboj Jug). 

- Zadovoljstvo je gledati kako sajam privrede Tešanj postaje sve značajnija manifestacija na regionalnoj mapi susreta privrednika, a siguran da će vrlo brzo to postati i šire. Tešanjcima i privrednicima ovog kraja općenito ne trebaju neki značajniji savjeti kako pokrenuti, napraviti i održati biznis. Ovo je prava biznis - industrijska regija - poručio je Nikšić.

Dodao je da je svjestan toga da je teško biti privrednik i raditi na ekonomskom razvoju u BiH.

- Ali Vlada Federacije je od imenovanja do danas pokrenula niz koraka kako bi olakšala i relaksirala poslovni ambijent. U ovoj godini smo više od tri puta povećali izdvajanja za sektor mikro, malih i srednjih preduzeća. Fiskalne zakone smo uputili na mišljenje nadležnim ministarstvima, nakon čega će biti razmatrani na Vladi te u Parlamentu FBiH.

Svjesni smo mi da to još nije ni blizu onoga što bismo zvali optimalnim, ali jeste značajan početak. Za provedbu zamišljenog potrebno vrijeme i strpljenje - istakao je Nikšić.

Posebno zadovoljstvo mu je, kako je naveo, što je u Tešnju i ministrica privrede Srbije, "jer Vlada Federacije insistira i želi vidjeti dobru regionalnu saradnju".

- Velika zahvalnost Republici Indoneziji koja vidi naš potencijal - poručio je Nikšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.