PODRŠKA PARTNERSTVIMA

Završna konferencija projekta "Podrška mladima pri zapošljavanju u IT sektoru"

Cilj je smanjiti nesrazmjer između trenutno zabilježenog velikog broja nezaposlenih mladih i iskazanih potreba kompanija iz IT sektora

Mjesto događaja. FENA

FENA

20.9.2024

Završna konferencija EU projekta „Podrška mladima pri zapošljavanju u IT sektoru“ održat će se u utorak, 24. septembra, u 11 sati u prostorijama hotela Buna kod Mostara.

Projekt, čiji je cilj smanjiti nesrazmjer između trenutno zabilježenog velikog broja nezaposlenih mladih i iskazanih potreba kompanija iz IT sektora, provodi Lokalno partnerstvo Mostar, u čijem sastavu su Asocijacija za gospodarski razvitak REDAH, u partnerstvu s Gradom Mostarom, Sveučilištem u Mostaru, kompanijom IT odjel d.o.o. Mostar i Službom za zapošljavanje HNŽ-a.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Mostar je jedno od 26 uspostavljenih u zemlji u okviru projekta "Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje - Faza I", kojeg Evropska unija financira sa 6 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR).

Ovaj projekt ima za cilj doprinijeti poboljšanju prilika zapošljavanja u lokalnim zajednicama, dajući podršku razvoju lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao partnerski uspostavljenih mehanizama za tržište rada koji osiguravaju pristup formalnom zapošljavanju na lokalnoj razini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.