SAOPĆENJE

ZZO KS refundirao 105 prenatalnih testova u dva mjeseca

Zadovoljstvo nam je što je prepoznat značaj ovog projekta

Facebook

FENA

prije 9 sati 57 minuta

Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo u periodu maj i juni 2024. godine izvršio je isplate za ukupno 105 zahtjeva osiguranica za refundaciju prenatalnih testova. U tom periodu Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo refundirao je ukupno 88.956,98 KM.

- Zadovoljstvo nam je što je prepoznat značaj ovog projekta, realiziranog u saradnji s Ministarstvom zdravstva Kantona Sarajevo, a za koji je Zavod prvi put izdvojio sredstva u iznosu od 1.000.000 KM - saopćeno je iz ZZO KS.

Iz ovog Zavoda napominju da će svi pristigli zahtjevi biti riješeni, a osiguranici će blagovremeno biti obaviješteni o konačnom ishodu. Ukoliko bude potrebe za dodatnom dokumentacijom, komisija će kontaktirati osiguranike direktno. Činimo sve da proces refundacije bude što jednostavniji i efikasniji.

- Evidentno je da je interesovanje osiguranika u ovom projektu u stalnom porastu, što pokazuje i broj podnesenih zahtjeva. Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo nastoji što efikasnije odgovoriti na sve zahtjeve. Naša misija je, prije svega, briga o zdravlju trudnica i budućih generacija, te ćemo i dalje ulagati napore kako bismo osigurali kvalitetnu i pristupačnu zdravstvenu zaštitu za sve građane Kantona Sarajevo - rekao je direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja KS Muamer Kosovac.

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo jasno je definiralo kriterije i smjernice na osnovu kojih se procjenjuje opravdanost zahtjeva. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.