RAZGOVOR

Senad Čeljo, kandidat NiP-a za gradonačelnika Goražda, za "Avaz": Vodosnabdijevanje najveći problem građana

Kao prioritete izdvaja i vodosnabdijevanje pojedinih prigradskih naselja

Čeljo: Mnogo je problema. Facebook

Alen Bajramovic

jučer

Čak sedam kandidata u utrci je za gradonačelnika Goražda, koji putem lokalnih medija, društvenih mreža, ali i ličnim kontaktima na terenu pokušavaju zadobiti povjerenje birača. Senad Čeljo, kandidat Naroda i pravde (NiP) te aktuelni ministar zdravstva BPK Goražde, kaže da je zadovoljan reakcijama građana, ali i da se, uz pojedinačne probleme pojedinih naselja, poput stanja puteva ili klizišta, jedan izdvaja kao zajednički svima.

- Generalno, građani ukazuju na vodosnabdijevanje kao najveći problem. Imali smo probleme s potisnim cjevovodom, koji je zamijenjen, a sada puca sekundarna mreža koja nije dobro urađena. JKP “6. mart” intervenira stalno, zapostavljeno je održavanje čistoće, uređenje javnih površina. Voda je nešto bez čega nema života i to mora biti jedan od prioriteta - kaže Čeljo.

Povećanjem kapaciteta rezervoara, zamjenom pumpi i sanacijom gotovo 3.000 spojeva na sekundarnoj mreži stanje bi bilo mnogo bolje, kaže Čeljo, koji neće odustati od tužbe protiv izvođača radova na sanaciji sekundarne mreže. Kao prioritete izdvaja i vodosnabdijevanje pojedinih prigradskih naselja, ali i rješavanje dugogodišnjeg problema odlaganja smeća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.