PREDSJEDNIK RS

Dodik želi Banju Luku podijeliti u općine kao Beograd: Bila bi moćna

Dodik je rekao da će raditi na novoj gasifikaciji Banje Luke, a učinit će da grad dobije nove sportske objekte da bi i FK "Borac" o prolazu u Evropi

Dodik: Riješilo bi probleme građana. Armin Durgut / Pixsell

SRNA

prije 4 dana

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da Banju Luku treba podijeliti u najmanje pet općina, te da bi gradska zajednica, koju bi u organizacionom smislu činili Čelinac i eventualno Laktaši, bila moćna da upravlja mega projektima koji su potrebni najvećem gradu bh. entiteta RS.

- Ovo bi bilo identično kao grad Beograd koji funkcioniše sa više opština i pokazuje da može uspješno da riješi sve komunalne i druge probleme građana - rekao je Dodik novinarima u banjalučkom naselju Starčevica gdje je prisustvovao tribini SNSD-a

On je naglasio da će kao predsjednik Republike Srpske zajedno sa Nikolom Šobotom, kandidatom SNSD-a za gradonačelnika Banje Luke, izgraditi pet vrtića u naredne dvije godine sa po 500 djece.

- Izdvojit ću sredstva za to iz Kabineta predsjednika RS kao dar gradu da bi sva djeca bila obuhvaćena predškolskim ustanovama - istakao je Dodik.

Dodik je rekao da će raditi na novoj gasifikaciji Banje Luke, a učinit će da grad dobije nove sportske objekte da bi i Fudbalski klub "Borac" razmišljao da ide dalje u Evropu.

- Moramo da napravimo novu funkcionalnu sportsku dvoranu sa 10.000 mjesta i koncertnu dvoranu za koju već nekoliko godina stoje sredstva, te izgraditi školu na Starčevici - kaže Dodik.

Dodik je istakao da Banja Luka "nije rijaliti već grad sa realnim potrebama, gdje treba očuvati zelenilo, napraviti nove putne komunikacije", prenosi Srna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.