EDIN ĆULOV

Potpisan Okvirni sporazum o pružanju usluga cestovnog prijevoza za učenike u BPK Goražde

Ukupna vrijednost Okvirnog sporazuma za Lot 1 iznosi 691.376,40 KM, dok je za LOT 2 iznosi 227.143,80 KM

Sa sastanka. Fena

FENA

prije 5 dana

 Premijer Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Edin Ćulov potpisao je okvirni sporazum o pružanju usluga cestovnog prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola sa područja kantona, za što će iz budžeta biti izdvojeno 918.520 KM.

Time je obezbjeđen besplatan prijevoz za sve učenike koji stanuju na udaljenosti većoj od četiri kilometra od škole ili prvog autobuskog stajališta, a koji ne koriste školski prijevoz

Okvirni sporazum o pružanju usluga cestovnog prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola potpisan je sa firmon ATTP „ Centroprevoz“ d.o.o Goražde za Lot 1, a koji obuhvata osam relacija i prijevoz oko 200 učenika kao i sa firmom „DRINA-BUS“ d.o.o Foča- Ustikolina za LOT 2. koji obuhvata dvije relacije i prijevoz oko 50 učenika.

Okvirni sporazum je zaključen na period od dvije godine s tim da će se pojedinačni ugovori potpisivati za svaku nastavnu godinu, pojedinačno.

Ukupna vrijednost Okvirnog sporazuma za Lot 1 iznosi 691.376,40 KM, dok je za LOT 2 iznosi 227.143,80 KM.

Vlada BPK Goražde donijela je Odluku o utvrđivanju prava i visine naknade za učenike osnovnih i srednjih škola koji pješače četiri i više kilometara do škole ili prvog autobuskog stajališta na način da se ovim učenicima odobrava novčana naknada.Takođe, donesena je i odluka o finansiranju prijevoza učenika sa posebnim potrebama koji pohađaju redovnu osnovnu školu neovisno od mjesta stanovanja i škole koju pohađaju, na način da će se roditeljima/starateljima isplaćivati novčana naknada.

Na ovaj način te uz dodatno korištenje prijevoznih sredstava sa kojima raspolažu škole, svi učenici osnovnih i srednjih škola sa područja BPK Goražde imat će riješen prijevoz čime se stvaraju pretpostavke za što kvalitetnije odvijanje nastavnog procesa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.