LIDER NIP-A

Konaković odgovorio Dodiku: Nervozan je, izolovan i sankcionisan

Sankcije je unio u kuću svoje porodice, sankcije je donio svojim najbližim saradnicima, proširio ih je na sve firme koje su s njim imale veze

Konaković: Reagovao na Dodikovu poruku. Avaz

E. Ć.

prije 7 dana

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i lider NiP-a Elmedin Konaković odgovorio je predsjedniku RS Miloradu Dodiku.

Konaković je rekao kako je "Dodik nezadovoljan zbog činjenica koje mu je iznio u obraćanju u jednoj od kampanja".

- Istina je da je Dodik procesuiran, da dolazi na Sud BiH barem jednom mjesečno pred instituciju koju je donedavno negirao sjedi na optuženičkoj klupi, govori kada mu sudija da riječ, u suprotnom ne može govoriti, nervozno reagujući na sve ono što se u optužnici i u samom procesu čita.

Izolovan je, sankcionisan je. Sankcije je unio u kuću svoje porodice, sankcije je donio svojim najbližim saradnicima, proširio ih je na sve firme koje su s njim ili njegovim saradnicima imale veze. 

Izneseni su podaci o 500 miliona i više koje su te firme dobijale iz Budžeta i vjerovatno je to razlog zbog čega ga sve te činjenice čine nervoznim - rekao je Konaković.

Naveo je kako "Dodik propušta i blokira sve procese i prilike koji ovoj zemlji donose dobro, i svim građanima koji u njoj žive ističući da se i građanima RS donosi puno dobrih opcija".

- Propušta prilike jer su mu interesi ruskog naroda važniji od interesa srpskog naroda. Putujući kroz manji bh. entitet nailazim na mrak u mjestima iz kojih ljudi odlaze - poručio je Konaković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.