PREMIJER HRVATSKE

Plenković stigao u dvodnevnu posjetu BiH: Niz susreta u Sarajevu i Mostaru

Plenković je posjetu započeo u Sarajevu, gdje je predviđen susret s predsjedavajućom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto

Plenković - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
FENA

4.9.2024

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković stigao je u dvodnevnu radnu posjetu Bosni i Hercegovini gdje će u Sarajevu i Mostaru imati niz susreta, a večeras će prisustvovati otvaranju dionice koridora Vc koja uključuje i most „Hercegovina“.

Plenković je posjetu započeo u Sarajevu, gdje je predviđen susret s predsjedavajućom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto, a nakon izjava za medije planirano je da se Plenković sastane s predstavnicima Zastupničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Program posjete nastavlja se večeras kada će hrvatski premijer prisustvovati otvaranju mosta "Hercegovina" kod Počitelja.

U četvrtak, 5. septembra najavljen je sastanak s predsjedavajućim Doma naroda PSBiH i predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH Draganom Čovićem u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, a Plenković bi nakon toga trebao obići gradilište nove zgrade Hrvatskog narodnog kazališta, posjetiti rektorat Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar.

Plenković će također prisustvovati svečanosti uručenja ugovora Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske u galeriji Biskupijskoga centra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.