USK

Zakletvu položilo 37 mladih policajaca i 10 inspektora

Hušić je mladim policajcima poželio uspješnu karijeru, naglašavajući važnost njihovog posla i odgovornosti koju uniforma nosi

Zakletva policajaca u USK. Fena

FENA

3.9.2024

Nakon uspješno završene obuke, danas je 37 mladih policajaca i 10 mlađih inspektora položili zakletvu pred direktorom Uprave policije MUP-a USK-a Amelom Kozlicom, uz prisustvo zvaničnika tog kantona.

Svečanom činu zakletve prisustvovali su Nijaz Hušić, premijer Unsko-sanskog kantona, i Adnan Habibija, ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, koji su u obraćanju izrazili ponos i čestitke mladim policajcima.

Hušić je mladim policajcima poželio uspješnu karijeru, naglašavajući važnost njihovog posla i odgovornosti koju uniforma nosi.

- Svi mi znamo šta znači biti policajac i nije to samo puko zanimanje. Vi niste samo policajci, vi od danas birate jedan poseban i drugačiji način života. To je posebna odgovornost i mi kao Vlada smo učinili sve da dođemo do ovog svečanog čina - kazao je Hušić, dodajući da je Vlada Unsko-sanskog kantona u proteklih nekoliko mjeseci uložila napore da omogući uspješan završetak obuke mladih službenika.

Ministar unutrašnjih poslova Adnan Habibija također je uputio poruku mladim policajcima, ističući važnost patriotizma u njihovom poslu.

- Morate biti patriote kako biste štitili i branili ustavni poredak i sve građane ove zemlje, jer bez sigurnosti nema napretka, a to je temelj svake ozbiljne države - rekao je Habibija.

Naglasio je da se policijski rad mora cijeniti i adekvatno nagraditi, jer je riječ o teškom i složenom poslu koji zahtijeva predanost i profesionalizam.

Današnja svečanost predstavlja korak naprijed za policijsku službu Unsko-sanskog kantona, ali i za sigurnost svih građana ovog dijela Bosne i Hercegovine, kojima ovi mladi policajci i inspektori od sada služe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.