OPĆINA NOVO SARAJEVO

Nabavljeni EKG aparat i sterilizator za Hitnu pomoć

Ponosni smo što kontinuirano, iz godine u godinu, podržavamo zdravstveni sektor

Vrijedna donacija. Fena

FENA

3.9.2024

Općina Novo Sarajevo nabavila je, putem Službe civilne zaštite, EKG i suhi sterilizator za potrebe JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS. To je jedna u nizu aktivnosti koju je provela ta lokalna zajednica i još jednom potvrdila predanost unaprjeđenju zdravstvenog sektora i brigu za dobrobit svih građana.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović uručio je nabavljenu opremu direktorici JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo Jasni Husejinbegović-Musić.

- Donacija je od velikog značaja za pacijente, koji koriste usluge Hitne pomoći - rekla je Husejinbegović-Musić. Dodala je da će EKG aparat biti postavljen na pedijatrijsko odjeljenje. Zahvalila je Općini za takvu podršku 'istakavši kako smo jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja je prepoznala važnost kvalitetnijeg funkcionisanja Zavoda'.

- Ponosni smo što kontinuirano, iz godine u godinu, podržavamo zdravstveni sektor i ulažemo u to jer to je naša obaveza i dužnost - rekao je Tanović.

Općina Novo Sarajevo nabavila je u martu ove godine, putem Službe za civilnu zaštitu za potrebe JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, i isporučila im kardiomobil. Radi se o vozilu sa najsavremenijom medicinskom opremom, a vrijednost te nabavke iznosila je 250.000 KM.

Direktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo uručila je načelniku Tanoviću i Službi civilne zaštite Općine zahvalnice za doprinos radu te zdravstvene ustanove, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.