DIREKTAN PRIJENOS

Miro Lazović: "Dodik koristi naivnost trojke, volio bih da se RS otcjepi"

Ovu emisiju uređuje novinarka Alfa televizije Amina Bešo

Miro Lazović u studiju Alfa televizije. ALFA TV

Alfa TV

2.9.2024

Predsjednik Foruma parlamentaraca 1990 i nekadašnji predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine Miro Lazović bio je gost emisije Crvena olovka.

Ovu emisiju uređuje novinarka Alfa televizije Amina Bešo.

U direktnom prijenosu ste mogli pratiti najzanimljivije izjave iz intervjua.

30' - Za mir u BiH je zadužen NATO, ako dođe do drastičnih događanja, u slučaju otcjepljenja treba očekivati njihovu reakciju. Ne bi ni građani dozvolili da se desi samostalnost. Ne može se BiH raspasti.

27' - RS može opstati jedino u jakoj državi BiH.

23' - BiH je talac RS. Volio bih da svih devet sudija u Ustavnom sudu budu stranci, ali to ne odgovara Dodiku i Čoviću. Ustavni sud BiH mora donositi odluke koje će se provoditi na teritoriju cijele BiH,što sada nije slučaj.

18' - Poruka Ambasade SAD oko Upravnog odbora FTV-a je

13' - Očekujem od aktuelne vlasti neke konkretne poteze. U prethodnih mjesecima institucije su u procesu hibernacije, dok Čović uz podršku aktuelne vlasti inkorporira i učvršćuje Herceg Bosnu u određene prostore. 

10' - "Srpski svet" je samo drugi naziv za velikosrpsku politiku koja je donijela rat na ovim prostorima 1990-ih. Neki lideri iz sadašnje vlasti nedovoljno oprezno pristupaju odnosima u regionu. 

7' - Posjeta Vučića je na tragu realizacije opredjeljenja koje su donijeli nedavno u Beogradu.

2' - Skoro svaki mjesec se dese brutalna ubistva, ali to samo govori o sistemu i poremećenim vrijednostima. Građani su frustrirani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.