AVAZOV INTERVJU

Samir Bečić, čovjek kojeg je Džo Bajden odlikovao za životno djelo: Radončić je sagradio "Avaz Twist Tower", to je velika stvar za BiH

Volim ljude koji iza sebe ostavljaju pozitivne stvari, kazao je Bečić

Glavni urednik "Avaza" Evelin Trako i Samir Bečić. Avaz

S. S.

2.9.2024

U novom Avazovom intervjuu gostovao je Samir Bečić, Bosanac s adresom u SAD i jedan od najuglednijih fitness trenera na svijetu. Čovjek čiji je rad prepoznat i koji je dobio više od 100 priznanja.

Zovu ga i "fitness carem", ali ono što radi Bečić, u smislu promocije i lobiranja za svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu, zaista je nemjerljivo.

Posvećenost društvenom radu

Bečić bi trebao 6. septembra u Vašingtonu dobiti prestižnu nagradu predsjednika Vijeća za sport, fitness i ishranu (PCSFN).

Osim ovog nadolazećeg priznanja, uspjeh Samira Bečića je u Hjustonu već proslavljen, a dobio je više nagrada. Gradonačelnik Silvester Tarner je 1. novembra 2022. godine proglasio "Dan Samira Bečića", u znak priznanja za četiri godine službe kao službenog "cara fitnessa" u Hjustonu i 20 godina kao zdravstvenog savjetnika prethodnih gradonačelnika. Ovo priznanje je dodatno prošireno 10. januara 2023., kada su gradonačelnik Tarner i 16 članova Vijeća grada Hjustona pozdravili Bečićevo zalaganje za zdravlje i kondiciju širom Amerike.

Godine 2023. mu je američki predsjednik Džo Bajden dodijelio nagradu za životno djelo. Ovo priznanje naglašava Bečićevu doživotnu posvećenost društvenom radu. S više od 8.000 sati posvećenih volonterizmu, ove nagrade ističu njegov izuzetan građanski doprinos i njegove napore da ojača zajednice kroz snagu zdravlja i kondicije.

Velika i pozitivna stvar

U intervjuu koji emitujemo sutra na YouTube kanalu Avaz TV i Alfa televiziji, Bečić je govorio o brojnim temama.

- Ja volim ljude koji iza sebe ostavljaju pozitivne stvari. Evo, naprimjer, ova zgrada "Avaz Twist Tower". To je jedna velika i pozitivna stvar za Bosnu i Hercegovinu. To je napravio gospodin Fahrudin Radončić. Kao takva osoba, on je već napravio jednu pozitivnu stvar za BiH. Hoće li drugi političari, ne mora to biti u ekonomskom smislu, ne mora to biti zgrada, ali neke pozitivne stvari da ostave iza sebe. Što ostavljate više pozitivnih stvari iza sebe, u svom životu, da se može registrirati u biografiji, vi ste napravili veliku stvar za državu - kazao je, između ostalog, Samir Bečić.

Intervju gledajte sutra na YouTube kanalu Avaz TV u 19 sati i Alfa televiziji. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.