GRAČANICA

Adnana Kahvedžić hobi pretvorila u posao: Unikatne torbice stigle i u zemlje regiona

Prije pola godine sinula mi je ideja da uradim nešto svoje, originalno, da to bude moj brend i da usrećim žene, kazala je Kahvedžić

Kahvedžić: Za šivaćom mašinom zna raditi do kasno u noć. Facebook

29.8.2024

Adnana Kahvedžić (46) iz gračaničkog naselja Babići, osim obaveza u Udruženju "Zlatne ruke“, čija je predsjednica, posvetila se i izradi ženskih torbica. Kahvedžić, kao iskusna radnica na tekstilu, došla je na ideju da svojim rukama napravi brend, u čemu je i uspjela.

Slatke brige

Kako je rekla za "Avaz“, sada joj je jedina, ali slatka briga kako omogućiti svim kupcima da dođu do njenog originalnog proizvoda jer se posao proširio i van granica Bosne i Hercegovine.

- Još dok sam bila mala, privlačila me šivaća mašina. Prije pola godine sinula mi je ideja da uradim nešto svoje, originalno, da to bude moj brend i da usrećim žene, pa je tako krenula izrada ukrasne ženske torbice. Ispalo je bolje nego što sam očekivala. Za kratko vrijeme osmislila sam i izradila 60 torbica, od kojih su neke završile i u zemljama regiona - kazala je Kahvedžić.

Dodala je da je prvu torbicu koju je napravila poklonila prijateljici i od tada je sve krenulo.

- Odluka da izrađujem ženske torbice proizašla je iz toga što znam da svaka žena u svakoj prilici treba da ima unikatnu torbu, i na poslu, i u šetnji, na svečanostima - istakla je Kahvedžić te dodala da zahvalnost što se upustila u ovaj hobi duguje majci Sejdi.

Laneno platno

Ističe da za izradu svojih torbica koristi isključivo kvalitetno laneno platno te da sve sama dizajnira. Ukrašava ih, dodaje, etno-detaljima u savremenom obliku.

- Nijedna torba nije ista. Unikatne su. Torbice odišu ljepotom, jednostavnošću, kvalitetom i komotno ih mogu nositi sve žene svijeta, neovisno o godinama - kaže Kahvedžić te ističe kako torbice zna šiti do kasno u noć.

Ispunjava je

Adnana Kahvedžić ističe da je izrada torbica ispunjava, a posebno kada dođe na red ukrašavanje i dodavanje motiva pa joj bude žao prodati ih.

Kaže da se zaista trudi da ispuni svaku želju mušterije te da joj to ne pada teško.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.