ODLUKA VLADE

Zbog trostrukog ubistva u Sanskom Mostu: U FBiH danas Dan žalosti

Ovu odluku je donijela Vlada FBiH u petak s ciljem izražavanja saučešća i suosjećanja s porodicama žrtava stravičnih ubistava u Sanskom Mostu

Mjesto ubisxtva u Sanskom Mostu. Avaz

S. S.

26.8.2024

U Federaciji BiH danas je Dan žalosti zbog trostrukog ubistva koje se desilo prije nekoliko dana u školi u Sanskom Mostu.

Ovu odluku je donijela Vlada FBiH u petak s ciljem izražavanja saučešća i suosjećanja s porodicama žrtava stravičnih ubistava u Sanskom Mostu.

Istaknuto je da se Dan žalosti obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama zakonodavnih, izvršnih i sudskih organa vlasti, javnih ustanova, institucija i drugih pravnih lica na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji BiH.

Također, medijske kuće na teritoriji Federacije BiH su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti. 

Također, Vlada će putem Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke dati preporuku da se na prvi dan školske godine u svim osnovnim i srednjim školama u Federaciji BiH oda počast žrtvama minutom šutnje, učenjem Fatihe, molitvom ili na drugi prigodan način, saopćeno je ranije iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.