TRAGEDIJA

Velika tuga u porodici Suljić: Majka Fatima u dvije godine ostala bez kćerke i sina

Barem da mu se duša tamo smiri, ne daj Bože nikome moju bol, moju patnju, uz težak uzdah reče majka Fatima

Amar i Lejla: Prekinuta mladost. Facebook

24.8.2024

Velika tuga okovala je porodicu Suljić iz sarajevskog naselja Osjek, koja je u dvije godine ostala bez dvoje djece, kćerke Lejle (19) i sina Amara (29). Da tragedija bude veća, Amar, koji je preminuo 17. avgusta, spremao je svadbu, ali, umjesto svadbenog veselja, klanjali su mu dženazu.

Upala gušterače

Prema tvrdnjama prijatelja, Amar je bio duboko pogođen tragičnom smrću svoje sestre Lejle, koja je preminula 3. jula 2022. nakon što je udarena na pješačkom prijelazu na Ilidži. Vozač koji je uzrokovao ovu tragediju Haris Frelih još je na slobodi, što je dodatno pogoršalo bol i tugu u porodici Suljić.

Ovo je potvrdila i njihova neutješna majka Fatima. Ispričala nam je da je Amar dobio upalu gušterače te da je to uzrok smrti, barem tako tvrde u bolnici.

- Javili su mu se jaki bolovi 5. jula ove godine i odmah je odvezen u bolnicu, gdje su ga ljekari pitali da li pije, drogira li se. Naravno, niti je pio niti se drogirao. Tek kada je Amar počeo plakati i rekao ljekaru da je izgubio sestru, oni su mu rekli da je uzrok njegove bolesti zapravo stres. Mnogo je bio vezan za Lejlu - ispričala je za „Avaz“ kroz suze Fatima, majka Amara i Lejle.

Plačući je izustila da je Lejlu izgubila prije dvije godine, a sada i Amara, na drugu godišnjicu Lejline pogibije.

Spremali svadbu

- Sve je krenulo od dana kada smo obilježavali drugu godišnjicu pogibije moje Lejle. Taj isti dan, 3. jula 2024., trebalo se održati i suđenje vozaču koji je ubio moju kćerku, a Amarovu sestru, ali je odgođeno. Amarova želja da ga vidi u pritvoru i bol zbog gubitka sestre, sve se to sakupilo i srce mog sina više nije moglo izdržati. Umjesto svadbe, spremili smo mu dženazu - govori tužnim glasom Fatima.

Ispričala nam je da je Amarova velika želja bila da ubica njegove sestre završi iza rešetaka, ali to nije dočekao.

- Barem da mu se duša tamo smiri. Sada su zajedno. Ne daj Bože nikome moju bol, moju patnju, moje sve... - uz težak uzdah reče majka Fatima.

Vozač na slobodi

Majka koja je ukopala dvoje djece kazala nam je da je vozač koji je odveo u smrt njenu Lejlu na slobodi te da suđenje još traje.

- Vozač koji je ubio moje dijete radi, uživa u životu, a moje dvoje djece truhne. Želim mu da ga stigne pravda i da ga više ne gledam na ulici. Dok on uživa, mi tugujemo. Moje djece više nema. Kome da se ja sad radujem - govori tiho Fatima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.