POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Policija izvršila pretres vozila i kuće monstruma iz Sanskog Mosta

Naređeno je određivanje kriminalističkih radnji, pa i forenzičkih, radi utvrđivanja svih činjenica o nemilom događaju, rekao je portparol MUP-a USK

Vukalić: Počinio stravičan zločin u Općoj gimnaziji. Facebook / Avaz

N. H.

22.8.2024

Trostruko ubistvo u Sanskom mostu potreslo je cijelu Bosnu i Hercegovinu. O stravičnom zločinu, u nevjerici, pisali su čak i svjetski mediji. 

Nakon što je završen uviđaj u Općoj gimnaziji u Sanskom Mostu, mjestu gdje se dogodio zločin od kojeg se ledi krv u žilama, policija je "izvršila i pretrese vozila, kao i stambenih i popratnih objekata", potvrdio je za portal "Avaza" Adnan Beganović, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona.

- Uviđaj je jučer završen u 18 sati, izvršeni su i pretresi vozila počinioca, kao i stambenih i popratnih objekata istog, pod nadzorom Tužilaštva. Naređeno je određivanje kriminalističkih radnji, pa i forenzičkih, radi utvrđivanja svih činjenica o nemilom događaju, radi i objektivnosti samog uzroka smrtnosti. Pretpostavljam da će se vršiti i obdukcija, jer je to uobičajeno. I taj će segment biti dokumentovan od istražitelja koji vodi postupak - kazao nam je portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović. 

Također, Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je zakazalo konferenciju za medije na kojoj će biti poznato više detalja. 

Podsjećamo, domar Mehemed Vukalić, upao je na sastanak u školi i počeo pucati iz automatske puške i ubio tri osobe.

On je nakon toga pokušao izvršiti samoubistvo, ali nije uspio u toj namjeri, te je hospitaliziran na UKC RS u Banjoj Luci.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.