USPJEŠNE AKCIJE

Tomislavgrad: Gorska služba spašavanja spasila dva ljudska života

Nestala osoba je pronađena odmah iza ponoći

Spasioci uspješno pronašli nestale osobe. Fena

FENA

21.8.2024

Gorska služba spašavanja Tomislavgrad te stanice iz Posušja, proteklih su dana na području općine Tomislavgrad imali dvije uspješne akcije u kojima su spašena dva ljudska života.

U utorak u kasnim večernjim satima GSS Tomislavgrad su dobili dojavu od policijske stanice Tomislavgrad da je u naselju Mokronoge pored Tomislavgrada nestao 34 -godisnji S.B.

Njihovim dolaskom na teren i obradom posljednjih informacija utvrđeno je da se nestala osoba vjerojatno kreće kanjonom rijeke Šuice i da je to posao za bespilotne letjelice.

Na njihov poziv ubrzo su se priključili timovi iz GSS HBŽ i HGSS Stanica Posušje s dronovima i termovizijskim kamerama. U potrazi su učestvovali i članovi navedenih stanica kao i mještani i policija koji su u ovoj potrazi dali značajan doprinos.

Nestala osoba je pronađena odmah iza ponoći u srijedu te je predana policajcima Policijske stanice Tomislavgrad. Dva dana prije ove potrage, GSS Tomislavgrad je dobila dojavu također od Policijske stanice Tomislavgrad da se 40-godišnja osoba udaljila od porodične kuće te da nemogu stupiti u kontakt s njom.

Odmah po dojavi na teren je izašlo deset spasioca stanice GSS Tomislavgrad, a uskoro su se priključili i HGSS Stanica Posušje te GSS HBŽ. Korištenjem raznih tehnika traganja stupili su u kontakt s osobom, nakon čega je uslijedio njen transport do hitne pomoći Tomislavgrad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.