OŠTRA REAKCIJA

Brat generala Izeta Nanića: Komšić je jedan od najvećih ublehaša i podvala koja se desila Bošnjacima u režiji SDA

Dodao je da ako ovaj borac 505. brigade ode u zatvor, a Komšić ne uradi ništa konkretno da spriječi tu nepravdu, neka ga bude sram

Nijaz Nanić i Željko Komšić. Facebook - Fena

S. S.

19.8.2024

Brat komadanta ARBiH Izeta Nanića, Nijaz Nanić na društvenim mrežama je kritikovao člana Predsjedništva BiH te poručio da je riječ o jednom o najvećih "ublehaša i podvala koja se desila Bošnjacima najviše u režiji SDA".

- Svoje ublehaško-propagandno umijeće spomenuti je demonstrirao 15. augusta u Bužimu na najsvečanijem patriotskom činu, posebno za nas časne borce 505. brigade. Tada je pozvao da se stide svi oni koji su protiv spomen-obilježja rahmetli generalu Alagiću i istovremeno dodao da „Bosna može biti mirna samo na istini, a ona se zna. Istina je da mi svi, pripadnici Armije RBiH, MUP-a, nismo otimali tuđe, nismo išli po tuđe, već samo branili svoje i to ćemo krvavo da branimo” - napisao je Nanić te dodao:

- Da ti Komšiću nisi ubleha, odnosno demagog, ti bi svoje tada izrečene riječi u djelo mogao pretvoriti, potrudivši se da, ni krivog ni dužnog komandira bužimskih „Gazija“ Safeta Džidžu Isakovića oslobodiš iz “kandži” istih tih koje na stid prozivaš i koji žele da časnu borbu boraca 505. brigade izjednače sa svojim strašnim zločinima u ime etničkih čistih teritorija.

Dodao je da ako ovaj borac 505. brigade ode u zatvor, a Komšić ne uradi ništa konkretno da spriječi tu nepravdu, neka ga bude sram.

- Neka to bude razlog da nikada više ne dođeš u ponosni, prkosni, hrabri, plemeniti i za sve iskrene patriote njihov dom zvani Bužim. Sretno, Bosno i Hercegovino - poručio je Nanić.

Ovu objavu je Nanić napisao na društvenim mrežama, a kasnije je izbrisana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.