SLUŽBENI LIST

Predsjednica FBiH pomilovala vozača koji je odgovoran za smrt dviju osoba

Ivan Miškić iz Livna 2022. godine počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa, usmrtio Jasminu Selimović i Mustafu Tiru

Fena

M. Aš.

19.8.2024


Predsjednica Federacije Lidija Bradara pomilovala je prije nekoliko dana, a što je objavljeno i u "Službenom listu FBiH", Ivana Miškića iz Livna koji je u 2022. godine  počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa.

Naime, Presudom Kantonalnog suda Livno broj 10 0 K 005681 23 K od 15.02.2023. godine, za krivično djelo "Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa" iz člana 336. stav 2. u vezi sa članom 332. stav 1. KZ F BiH, osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 6 (šest) mjeseci.

U odluci Bradare stoji: 

"Da se djelomično oslobodi od izdržavanja kazne zatvora za period u trajanju od 4 (četiri) mjeseca" - navedeno je u "Službenom listu FBiH".

Miškić je, što je navedeno u presudi u martu 2022.godine, u tri sata ujutro, upravljajući automobilom “Mercedes 204” u mjestu Sarajlije kod Tomislavgrada, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost živote ljudi, prouzročivši smrt dviju osoba.

Dolaskom na raskrsnicu, on se nije zaustavio kod znaka STOP kako bi propustio drugo vozilo, automobil “Golf” koje se kretalo iz smjera Mokronoge prema Oplečanima, a kojim je upravljala Jasmina Selimović (20) i u kojem su se nalazili Mustafa Tiro (30) i Anida Dilaver (20). 

Usljed sudara, Golf je promijenio smjer nakon čega se zabio u obližnju štalu prekoputa raskrsnice. Selimović i Tiro izgubili su živote na licu mjesta. Utvrđeno je da je bio pijan.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.