TRAJE DO 23. AVGUSTA

Bihaćki mališani kroz festival upoznali popularna zanimanja

Svi sadržaji na festivalu su besplatni, a učešće je moguće uz prethodnu prijavu

Bihaćki mališani. Fena

FENA

15.8.2024

U sklopu dječijeg festivala "U hladu kreativa“, mališani iz Bihaća imali su priliku na kreativan i zabavan način upoznati raznovrsna zanimanja koja su im predstavljena kroz igru, muziku i smijeh. Vatrogasac, policajac, profesor, veterinar, stomatolog, frizer, pa čak i gradonačelnik, samo su neka od zanimanja s kojima su se djeca mogla detaljnije upoznati.

Ovaj jedinstveni festival pružio je mališanima priliku da kroz interakciju s predstavnicima ovih profesija dobiju uvid u njihove svakodnevne aktivnosti i odgovornosti.

Prvi čovjek Bihaća, gradonačelnik Elvedin Sedić, također je bio dio ovog događaja, gdje je sa zadovoljstvom podijelio iskustvo i djeci ispričao kako izgleda jedan njegov radni dan.

- Drago mi je da je Turistička zajednica sa svojim partnerima prepoznala potrebu da se djeci tokom raspusta organiziraju različite aktivnosti, kreativne radionice i druženja, koji su danas prava rijetkost jer su djeca najčešće zaokupljena digitalnim sadržajima - istakao je gradonačelnik Sedić.

Ovo je drugo izdanje dječijeg festivala „U hladu kreativa“, koji se održava u Gradskom parku, a organiziraju ga Turistička zajednica Bihaća u saradnji sa IPSIA BIH i Terre e Libertà. Festival je namijenjen djeci uzrasta od sedam do trinaest godina, s ciljem da im se tokom ljetnih dana pruži bogat i edukativan sadržaj, a ujedno i oživi Gradski park.

Svi sadržaji na festivalu su besplatni, a učešće je moguće uz prethodnu prijavu. Festival traje do 23. avgusta i otvoren je za svu djecu koja žele biti dio ove pozitivne bihaćke priče.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.