ZENICA

Prijem za predstavnike KUD-a "Plamen": Gradonačelnik Kasumović generalni pokrovitelj EFOS-a 2024

Ovaj događaj predstavlja značajan doprinos očuvanju i promociji bogate kulturne baštine Bosne i Hercegovine

Održan sastanak. Grad Zenica

S. S.

12.8.2024

Danas je u Kabinetu gradonačelnika Zenice upriličen prijem za predstavnike Kulturno-umjetničkog društva „Plamen“ iz Pehara. Goste su predvodili Haris Muminagić i Ivan Petrović, a prijem je održan u prisustvu gradonačelnika Fuada Kasumovića.

Gradonačelnik Kasumović izrazio je duboko poštovanje prema ovom najstarijem kulturno-umjetničkom društvu u Zenici i obećao nastavak kontinuirane podrške njihovom radu na očuvanju nematerijalne kulturne baštine. On je naglasio značaj očuvanja kulturnog identiteta i tradicije, pohvalivši napore društva „Plamen“ koji kroz svoje aktivnosti doprinose očuvanju bogatog kulturnog naslijeđa Bosne i Hercegovine.

Predsjednik udruženja, Haris Muminagić, informisao je gradonačelnika o predstojećoj 13. smotri folklora “EFOS”, koja će se održati 7. septembra ove godine. Muminagić je zamolio gradonačelnika da bude generalni pokrovitelj manifestacije, na što je gradonačelnik s oduševljenjem pristao.

- Želja mi je da podržim svaku pozitivnu inicijativu, a posebno one koje se odnose na očuvanje naše nematerijalne baštine. Kulturno-umjetničko društvo ‘Plamen’ Zenica radi izvanredne stvari, posebno u obrazovanju naše omladine o bosansko-hercegovačkom kulturnom naslijeđu. Zadovoljstvo mi je što ću biti generalni pokrovitelj ovogodišnjeg EFOS-a i što će, prema najavama organizatora, Zenica ugostiti više od 300 učesnika na ovom sada već tradicionalnom festivalu folklora - izjavio je gradonačelnik Kasumović.

Ovaj događaj predstavlja značajan doprinos očuvanju i promociji bogate kulturne baštine Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.