U 19.00 SATI

U KS danas obilježavanje Međunarodnog dana mladih

Obilježavanje će biti upriličeno danas na platou ispred Dječije kuće na Grbavici

KS. KS

FENA

12.8.2024

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, zajedno sa Homework HUB-om, prvim univerzitetskim hubom u BiH, organizirat će danas događaj pod nazivom "Izvan ladice", povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih.

Obilježavanje će biti upriličeno danas na platou ispred Dječije kuće na Grbavici, s početkom u 19.00 sati.

Tom prilikom, prisutnima će se obratiti premijer Kantona Sarajevo, Nihad Uk, pomoćnica ministra za visoko obrazovanje, Dženita Viteškić, ministar finansija KS, Afan Kalamujić, te predstavnici Homework HUB-a.

U okviru događaja promovisat će se i približiti Nacrt strategije za mlade Kantona Sarajevo za period 2024-2030. godine, koju je izradilo Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, zajedno sa partnerima. Strategija je fokusirana na potrebe mladih u našem kantonu i oslanja se na principe održivog razvoja i socijalne inkluzije.

Događaj "Izvan ladice" ponudit će bogat program za sve prisutne - gostima će se predstaviti Garden of Dreams, DJ Sahfi, KUD Lola i muzičari Bakir i Mirza, koji će obogatiti atmosferu i ostale sadržaje.

Iz Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS pozivaju sve mlade da se pridruže ovoj proslavi i upoznaju se s inicijativama Ministarstva i Homework HUB-a koje se realiziraju u cilju unapređenja položaja mladih, uz poruku da su njihovi komentari i mišljenja od velikog značaja, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.