KOMENTAR DANA

Privatna, duboka, država "begova" i "šerifa"

I onda poštenom čovjeku ostaje veliki upitnik iznad glave - zašto bih ja bio pošten, pa vidi "Bega", i sina, i snahe, i punca, i sve njih vidi

Hadžibajrići i Isovići. Facebook

10.8.2024

Šerif Isović je za devet godina, koliko je bio na čelu Porezne uprave FBiH, samo u dva navrata poslao inspektore u porezne kontrole u firme koje se dovode u vezu s njegovim zetom Seidom Hadžibajrićem, sinom bivšeg starogradskog "Bega“ Ibrahima Hadžibajrića.

Ova šokantna informacija koju su otkrili novinari "Dnevnog avaza“ pokazala je kako funkcionira privatna, duboka država!

I dok se oni nasmijani slikaju po elitnim sarajevskim restoranima, smrdeći na snobovski vonj, a pola države strepi jer nisu Šerifu Isoviću po volji, jadni prodavači po pijacama moraju plaćati visoke globe - ili ne dao vam dragi Bog da vas vidimo da prodajete pletene čarape po pijacama! Oho vam se ako vas stignu strogi inspektori.

I onda poštenom čovjeku ostaje veliki upitnik iznad glave - zašto bih ja bio pošten, pa vidi "Bega“, i sina, i snahe, i punca, i sve njih vidi. Njih koji su bezobzirno, besprizorno oteli ovu državu i sve njene ustanove, institucije.

"Bit ćeš prvi milioner s biroa“, reći će Elmedin Karišik Hadžibajriću mlađem. Milioner s nepunih 30 godina! Koliko student medicine u BiH treba da provede na studiju, koliko knjiga mora pročitati, koliko konkursa mora sačekati i aplicirati, da bi ga onda neki "Begov“ ili ala begov odje**o u skokovima i rekao ne može on, nije u našoj halki, koliko mora raditi da bi zaradio milion? Vjerovatno mnogi za života to i ne uspiju, a radili su pošteno i sve po zakonu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.