SARAJEVO

Eminentni stručnjak posjetio Opću bolnicu: Dr. Bektić izveo uspješnu operaciju uz asistenciju dr. Želje

Održali i predavanje o savremenom liječenju karcinoma prostate

S održanog predavanja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

8.8.2024

Prof. dr. Jasmin Bektić, koji je na čelu jednog od najboljih centara za prostatu u Evropi i među vrhunskim je stručnjacima za liječenje karcinoma prostate u uznapredovaloj fazi, posjetio je Opću bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu. 

On je svoje bogato znanje i iskustvo urologa i onkologa prenio kolegama, prezentirajući najnovije smjernice moderne terapije za liječenje karcinoma prostate.

Nastavak saradnje

Također, dr. Bektić je, uz šefa urološkog odsjeka Opće bolnice prim. dr. Seada Želju i kolegu iz Austrije dr. Mihaela Ladurnera (Michael), urologa, obavio i operaciju karcinoma prostate.

- Na poziv dr. Želje došao sam u Sarajevo kako bih operirao jednog pacijenta. Operacija je bila uspješna. Ustvari, nas trojica dr. Željo, dr. Ladurner i ja izveli smo uspješnu operaciju. Također, nakon operacije smo održali predavanje o savremenom liječenju karcinoma prostate i dogovorili nastavak te saradnje - kazao je dr. Bektić.

Objasnio je da nastavak saradnje znači da će on doći u Opću bolnicu, gdje će mladim ljekarima prenijeti svoje znanje. Ideja je, govori dr. Bektić za „Avaz“, da se barem jedan mladi ljekar obuči, a koji će dalje moći svoje znanje prenositi drugima, te da je cilj unaprijediti zdravstvo u BiH i olakšati liječenje građanima.

- Ovim putem se zahvaljujem svima koji su pomogli da se ovako nešto realizira, a to je menadžment Opće bolnice na čelu s prof. dr. Ismetom Gavrankapetanovićem, Ministarstvu zdravstva KS te medijima, a posebno "Dnevnom avazu" - naveo je dr. Željo.

Održan sastanak

Kako nam je kazao dr. Željo, upoznali su se u Šibeniku preko prof. dr. Haruna Fajkovića, konstatirajući da se radi o jednom vrsnom ljekaru. Također je dodao da su operaciji prisustvovali dr. Dinara Škrijelj, dr. Alem Sinanović i dr. Husein Ćordić.

Dr. Bektić, koji radi na klinici u Insbruku u Austriji, održao je i sastanak s direktorom bolnice prof. dr. Ismetom Gavrankapetanovićem na kojem su dogovorene smjernice o daljnjoj saradnji. Dr. Bektić je od sada i konsultant Opće bolnice tako da i to otvara još veće mogućnosti za još uspješniju saradnju.

Treba napomenuti da je predavanju prisustvovao i tim ljekara s Klinika za urologiju na KCUS-u. Ovo je dokaz kako ljekari iz Opće bolnice i KCUS-a imaju odličnu saradnju što dovodi do napretka u zdravstvu i veće koristi za pacijente.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.