ZDRAVSTVO

ASA Bolnica i Udruženje Pomozi.ba potpisali Ugovor o saradnji

Cilj je osigurati da svaki pacijent dobije najbolju moguću njegu i podršku tokom cijelog procesa liječenja

S potpisivanja ugovora o saradnji. Fena

FENA

7.8.2024

ASA Bolnica i Udruženje Pomozi.ba potpisali su ove sedmice ugovor o saradnji čime je uspostavljeno snažno partnerstvo između dvije organizacije koje svojim radom doprinose unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite u BiH. Ugovor su potpisali direktor ASA Bolnice, prof. dr. Mustafa Hiroš i predsjednik Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić.

Prof. dr. Mustafa Hiroš je istakao značaj rada Udruženja Pomozi.ba, koje od 2012. godine kontinuirano provodi i pomaže i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, te oboljelim građanima kroz humanitarne akcije i projekte, pomažući do sada više od dva miliona ljudi.

- Radi se o populaciji u potrebi, kojoj je zahvaljujući ovom Udruženju pružena prilika za liječenje, te sretniji i dostojanstven život. Kroz našu misiju, mi u ASA Bolnici nastojimo pružiti izvrsnost u svim segmentima djelovanja, te najkvalitetnije liječenje koje prati najsavremenije medicinske standarde - kazao je prof. dr. Hiroš.

Saradnja između ASA Bolnice i Udruženja Pomozi.ba prvenstveno će se ogledati u pružanju medicinskih usluga pacijentima koji su dosada morali tražiti takvu podršku van BiH.

- Zahvaljujemo na prilici za ovu saradnju. Trudit ćemo se udovoljiti svim zahtjevima na najbolji mogući način - istakao je prof. dr. Hiroš.

Elvir Karalić, predsjednik Udruženja Pomozi.ba, izrazio je zadovoljstvo što će građani imati priliku da se liječe u jednoj ovakvoj zdravstvenoj ustanovi.

- Ovo je samo početak jedne uspješne saradnje s ciljem pomoći našem stanovništvu - naveo je Karalić.

- Cilj je osigurati da svaki pacijent dobije najbolju moguću njegu i podršku tokom cijelog procesa liječenja - dodao je.

Naglasio je da Pomozi.ba dnevno primi veliki broj zahtjeva oboljelih bh. građana, od kojih se većina odnosi na liječenje u inostranstvu, prvenstveno u Turskoj.

- Nadamo se da naši oboljeli građani neće druge države smatrati zadnjom nadom i da ćemo kroz ovu saradnju ponuditi rješenje i nadu za liječenje u BiH što će biti vrlo značajno za jačanje naše zdravstvene zaštite - zaključio je Karalić.

Raznolikost usluga ASA Bolnice odražava posvećenost ove medicinske ustanove za sveobuhvatnu zdravstvenu njegu. Pored ambulantnih konsultativno-specijalističkih pregleda, ASA Bolnica poseban naglasak stavlja na minimalno-invazivne tretmane, te sofisticiranu radiološku i laboratorijsku dijagnostiku. ASA Bolnica, uz vrhunski tim stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom i strateško partnerstvo s Međunarodnim medicinskim univerzitetom u Beču i Općom bolnicom Beč (AKH), donosi visoke standarde u pružanju usluga, pristup najnovijim naučnim dostignućima i razvoj zajedničkih naučno-istraživačkih projekata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.