IDEJE

Unapređenje infrastrukture u Poslovnoj zoni Kombiteks u fokusu sastanka Biznis kluba Bihaća

Moja firma ovdje radi skoro četiri godine i mogu reći da je problem sa saobraćajnicama odavno prisutan

Unapređenje infrastrukture. Fena

FENA

7.8.2024

Stvaranje boljih uvjeta poslovanja u Poslovnoj zoni Kombiteks, tema je koja je bila u fokusu razgovora gradonačelnika Bihaća Elvedina Sedića i privrednika u okviru novog sastanka Biznis kluba Grada Bihaća, na kojem je zaključeno da je izgradnja saobraćajnica i ostatka komunalne infrastrukture ono što je neophodno tog poslovnoj zoni.

-Završili smo postupak ekproprijacije kako bismo konačno mogli izaći na zaobilaznicu i tako rasteretiti naselje Hatinac, ali i privrednicima olakšati pristup. Nova ulaganja u saobraćajnice sada su moguća zahvaljujući sredstvima koja imamo na raspolaganju u ukupnom iznosu od 600.000 maraka. Riječ je o zajedničkim sredstvima Grada, Vlade USK i Vlade Federacije. Nakon što izvršimo reviziju postojećeg projekta, krenut ćemo u novu fazu radova - rekao je gradonačelnik Sedić.

Da problemi s pristupom zoni postoje, potvrđuju i privrednici koji ovdje imaju svoje objekte.

-Moja firma ovdje radi skoro četiri godine i mogu reći da je problem sa saobraćajnicama odavno prisutan, posebno u zimskom periodu - kaže vlasnik firme ARAS Consulting Amir Škiljan, koji trenutno gradi vlastitu halu u naselju Vedro Polje.

Mirzeta Isić, vlasnica firme Solar Gold, ovdje posluje od osnivanja firme.

-Zona je sada mnogo bolje uređena, ali je potreban bolji pristup. Drago mi je što Gradska uprava ima namjeru nastaviti ulagati u ovu poslovnu zonu te općenito što kroz Biznis klub razgovara s privrednicima i osluškuje njihove potrebe i zahtjeve - ističe Isić.

Kapaciteti Poslovne zone su popunjeni, ali postoji mogućnost njenog širenja.

-Postoji ideja o slobodnoj trgovinskoj zoni što bi se moglo nasloniti na dodatne parcele koje se nalaze u neposrednoj blizini, ali i bivšeg prostora BIRA-e gdje postoji ogromni potencijali za širenje i da se u budućnosti tretira kao jedinstvena slobodna trgovinska zona - istakao je gradonačelnik Sedić.    

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.