14 STRANAKA

284 kandidata za 25 pozicija u Gradskom vijeću, a sedam za gradonačelnika Goražda

Aktuelni gradonačelnik Ernest Imamović kandidat je SDP-a za drugi mandat na ovoj poziciji

Kandidati - Avaz
Senad Čeljo - Avaz
Nihad Čulov - Avaz
Nihad Čulov - Avaz
Safet Bajrović - Avaz
+3
Alen Bajramovic

2.8.2024

Čak sedam kandidata borit će se za poziciju gradonačelnika Goražda na oktobarskim lokalnim izborima, a u utrku za 25 pozicija u Gradskom vijeću 14 stranaka kandidiralo je ukupno 284 kandidata.

Aktuelni gradonačelnik Ernest Imamović kandidat je SDP-a za drugi mandat na ovoj poziciji. Kandidat Naroda i pravde je Senad Čeljo, aktuelni ministar zdravstva BPK Goražde i jedan iz grupe članova koji su nedavno istupili iz Stranke za BiH. Stranka demokratske akcije za gradonačelnika Goražda predlaže privrednika Nihada Ćulova, nekadašnjeg poslanika SBB-a u Skupštini BPK, dok Narodni evropski savez kandidira Muhameda Ramovića, bivšeg gradonačelnika Goražda i člana više političkih partija. Aktuelni poslanici u Skupštini Emir Hubjer i Džebrail Bajramović kandidati su stranaka Novi početak i Bosanskohercegovački demokrati – Džebrail Bajramović, čiji su i osnivači. Povjerenje birača tražit će i Lejla Karović-Kersting, kandidatkinja stranke Naprijed BiH.

Svoje liste za Gradsko vijeće Goražda pripremilo je 14 političkih partija. Nosilac liste SDP-a je nekadašnji kantonalni poslanik Suad Došlo, kandidate Naroda i pravde predvodi Rijad Adžović, nosilac liste SDA je predsjednik Općinske organizacije ove stranke Safet Bajrović, Demokratske fronte Admir Džemidžić, a Naše stranke Anes Bunjo.

Listu Stranke za BiH predvodi Hamza Bećirević, Snage naroda Mensad Arnaut, Aner Hastor je na čelu liste NES-a, dok je nositeljica liste BH Demokrata Dalila Mirvić.

I Republikanska stranka ima svojih 10 kandidata, a na broju 1 je Denis Kulović, na čelu Nezavisne građanske liste je Anela Isanović, a Bosanske narodne stranke Kemal Đuliman, Stranka Novi početak za nositeljicu liste kandidirala je Aminu Oputar, a Naprijed BiH Aminu Alihodžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.