ŠOKANTNO

Stanovnici sarajevskog naselja Gorica bez vode danima: Primorani su na snalaženje

Trenutno su primorani da se snalaze pomoću jedne česme za vodu

Sarajevsko naselje Gorica. Avaz

N. H.

25.7.2024

Stanovnici sarajevskog naselja Gorica već nekoliko dana imaju velikih problema, nakon što su isključeni iz sistema vodosnabdijevanja. Razlog je dug od 272.023 KM, te, iako su neki od korisnika mreže plaćali račune, ostali su bez vode. 

Trenutno su primorani da se snalaze pomoću jedne česme za vodu, dok je cisterna, koju je Općina Centar poslala prije nekoliko dana, bila samo jedan dan na području ovog sarajevskog naselja. 

Građanin Toni Minić, koji nam je kazao da nije stanovnik ovog naselja, ali da želi pomoći ljudima, javio se za portal "Avaza" i kazao da su razgovarali sa direktorom KJKP "Vodovod i kanalizacija", za kojeg je naveo da će razgovarati s nadležnima. Naveo je i  da bi se problem mogao riješiti s 20.000 KM, odnosno isplaćivanju duga u ratama.

Njihov plan je razgovarati s predsjedavajućim Skupštine KS Elvedinom Okerićem i premijerom KS Nihadom Ukom, ali, kako navodi, problem je u načelniku Općine Centar, za kojeg tvrdi da izbjegava problem i da je komunikacija, barem u ovom trenutku, nemoguća. 

Šta će se dalje desiti i kako će nadležni organi djelovati u narednim danima, ostaje da se vidi. Do tog trenutka, stanovnici ovog naselja će morati preživljavati...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.