OSTALI NA LIVADI

Vatrena stihija progutala kuću Muhameda Hodžića: Šestočlana porodica ostala bez krova nad glavom

Iz Srebrenice sam, digao sam nekoliko kredita i prodao stoku da bih uzeo ovu kuću u Gradačcu, rekao je

Hodžić: Nemamo ništa. Facebook

A. Pehlivan

24.7.2024

Godinama nešto gradite, rizikujete prodajući stoku da biste osigurali krov nad glavom, a vatra u minutama sve uništi. To se desilo šestočlanoj porodici Hodžić u Gradačcu, tačnije u Srednjoj Međiđi.

Nisu povrijeđeni

Vlasnik i glava kuće Muhamed Hodžić jedva je govorio o ovom tragičnom događaju zbog kojeg se i sam zapitao šta sad i kako dalje. On i supruga imaju četvero djece. Muhamed ima posao, ali s minimalnim primanjima, njegova supruga ne radi nikako. Sad nemaju ni krov nad glavom, a djecu treba prehraniti.

Nasreću, niko od njih nije povrijeđen. Kako je Hodžić rekao za „Dnevni avaz“, uspjeli su kuću napustiti na vrijeme, prije nego što ju je vatrena stihija progutala gotovo do temelja. Požar je, najvjerovatnije, izbio u podrumu, odakle se vatra strahovitom brzinom proširila.

- Struja, osigurači su popucali i od toga je krenulo. Kada sam otvorio vrata, već se proširio plamen – rekao nam je Hodžić.

Prethodno su živjeli u Srebrenici, gdje su prodali stoku koju su posjedovali i odlučili kupiti kuću nešto dalje i započeti novi život.

Prodao stoku

- Iz Srebrenice sam, digao sam nekoliko kredita i prodao stoku da bih uzeo ovu kuću i došao u Gradačac s porodicom. Trenutno radim u jednoj firmi, ali ovih dana, kako se ovo desilo, ne idem na posao nikako. Supruga nije zaposlena, samo ja radim - objasnio je Hodžić.

Od materijalnog gotovo ništa nisu uspjeli sačuvati, djeca nemaju šta ni odjenuti.

- Sve nam je izgorjelo, iz kuće smo iznijeli jedino ono što smo imali na sebi. Odjeća, namještaj, obuća, sve. Teško je to sve nadoknaditi pogotovo samo od mojih primanja. Ali borimo se i vidjet ćemo kako ćemo dalje – drhtavog glasa nam je rekao Hodžić.

Pomoć dobrih ljudi

Muhamed Hodžić je svjestan da će mu trebati neko vrijeme da opet „stane na noge“. S dozom stida i velikom vjerom u dobre ljude otvorio je žiroračun ukoliko bi neko htio i mogao pomoći njemu i njegovoj porodici.

Uplate iz inozemstva samo putem Western Uniona na ime Hodžić Muhamed, Gradačac, a uplate iz BiH možete vršiti na račun 1327300000000566 kod NLB Banke d.d. Sarajevo. U svrhu uplate obavezno upisati broj partije: 1323002028234891. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.