NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U današnjem "Dnevnom avazu" čitajte: Bajden se povlači, podržao Kamalu

Aktuelni predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden povukao se iz predsjedničke utrke

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

22.7.2024

U današnjem izdanju „Dnevnog avaza“, najitražnijeg dnevnog lista u BiH čitajte: Predjsednik SAD shvatio da dalje ne može: Bajden se povlači, podržao Kamalu.

Aktuelni predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden (Joe Biden) povukao se iz predsjedničke utrke, zvanično je potvrdio na društvenim mrežama. Bajden je podržao Kamalu Haris (Harris) kao demokratskog kandidata za predsjedničke izbore.

Nova sramota na UKC Tuzla. Danas u "Dnevnom avazu" čitajte tekst i o novoj sramnoj epizodi na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla.

Dok pacijenti zbog padanja tendera ne mogu na radijske terapije i strahuju za preživljavanje, u petak je UKC-u Tuzla otvorena Dnevna bolnica i poliklinički dio Klinike za onkologiju i radioterapiju i Klinike za hematologiju i transplantaciju matičnih ćelija hematopoeze. Za renoviranje Dnevne bolnice Klinike za onkologiju i radioterapiju UKC-a Tuzla prikupljeno je 1.700.000 KM, koji su u potpunosti osigurani od građana, tj. zajedničkim snagama gotovo 4.000 donatora iz cijele BiH.

No, to nije spriječilo lokalne SDA-ovce da prisustvuju otvorenju klinike, iako je ona, i pored enormnih poreza koje plaćaju, otvorena donacijama građana, a ne državnim parama.

Za „Dnevni avaz“ govori stručnjak svjetskog glasa Ivan Đikić. U BiH se počeli dešavati smrtni slučajevi zbog morbila, uzrok nevakcinacija. Đikić navodi kako je sramotno što ljudi umiru od morbila te da je neophodno raditi na vakcinaciji.

Godinu nakon brutalnog ubistva Nizame Hećimović u Gradačcu, porodica ogorčena rezultatima istrage. Ko i zašto krije mobitel monstruma Nermina Sulejmanovića.

Zanimljiva lista. Ko su nogometne superzvijezde koje fudbalski krugovi „kradu“ za džaba po isteku ugovora. Besplatni, a vrijede zlata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.