ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Bećirović govori u Londonu na Nacionalnom danu sjećanja Ujedinjenog Kraljevstva na Srebrenicu

Obratit će se zvanicama, među kojima će biti i članovi Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i oba doma Parlamenta

Denis Bećirović. Fena

E. Ć.

16.7.2024

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović učestvovat će 17. jula u Londonu na komemoraciji u okviru obilježavanja Nacionalnog dana sjećanja Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske na Srebrenicu, koja će se održati u sjedištu Državnog Sekretarijata Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske za vanjske poslove, poslove Commonwealtha i razvoj.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović obratit će se zvanicama, među kojima će biti i članovi Vlade UK i oba doma Parlamenta UK.

- UK će obilježiti 29. godišnjicu genocida u Srebrenici, kao jedna od nekoliko zemalja koja ovaj događaj obilježava na državnom nivou. Domaćin komemoracije je novoizabrani laburistički državni ministar za Evropu Stephen Doughty, a predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović bit će glavni govornik.

Dr Bećirović je i prošle godine učestvovao na komemoraciji povodom obilježavanja Nacionalnog dana sjećanja Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske na Srebrenicu u Lancaster Houseu u Londonu - saopćeno je iz njegovog Kabineta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.