PREDSJEDNIK RS

Dodik: "Bećirović je sramota bošnjačkog naroda, stranci pokazali da im je samo do njihovih interesa"

Za kraj je poručio da je "jučer samo RS pokazala da, kao što poštuje svoje žrtve, poštuje i žrtve drugih naroda"

Milorad Dodik. Armin Durgut / Pixsell

N. H.

12.7.2024

Predsjednik RS Milorad Dodik se oglasio na društvenim mrežama, a u svojoj objavi obrušio se na Ustavni sud BiH, na predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, kao i strane zvaničnike u BiH.

Naime, Dodiku je zasmetalo to što je Ustavni sud BiH radio jučer, na 29. godišnjicu genocida u Srebrenici, kada su donijeli na 146. plenarnoj sjednici odluku o državnoj imovini na Jahorini u Varešu. 

- Jučer je Ustavni sud BiH pokazao da se ne poštuju ni Ustav ni pravila. Jučer su Apelacioni sud i CIK pokazali da ne poštuju zakon. Jučer su ove institucije pokazale da ne poštuju BiH. Jučer su ove institucije u koje se bošnjački političari zaklinju uvrijedile bošnjački narod. Jučer je bio Dan žalosti u Federaciji BiH. Gotovo da niko nije radio, osim Ustavnog i Apelacionog suda i CIK-a. Na dan komemoracije u Potočarima, dok su Bošnjaci žalili, oni su se potrudili da pokažu da su od BiH napravili žalosnu zemlju - kazao je Dodik. 

Nakon toga svoju pažnju preusmjerio je i na predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića za kojeg je kazao da je "sramota bošnjačkog naroda". 

- Jučer je Bećirović pokazao da nije član Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, već sramota bošnjačkog naroda - istakao je Dodik, a onda se osvrnuo i na strane zvaničnike u BiH: 

- Jučer su stranci pokazali da im nije stalo ni do BiH ni do Bošnjaka, već samo do svojih interesa. 

Za kraj je poručio da je "jučer samo RS pokazala da, kao što poštuje svoje žrtve, poštuje i žrtve drugih naroda".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.