JAVIO SE NA FACEBOOKU

Vasković se oglasio nakon što mu je ugašen blog: Dodikov režim pokušava da me zaustavi

Očito je da režim Milorada Dodika, kao i oni koji su sa njim u simbiozi, žele da uskrate građane BiH za istinu koju svakodnevno objavljujem na blogu

Slobodan Vasković. Face TV

E. Ć.

9.7.2024

Novinar Slobodan Vasković oglasio se na društvenim mrežama nakon što je njegov blog ugašen.

Vasković je mjesecima objavljivao vijesti o raznim aferama i kriminalu u Bosni i Hercegovini, a sada je ugašen zbog čega se on oglasio.

Nastavljam dalje

- Dodikov režim pokušava da me zaustavi da objavljujem tekstove na blogu koji trenutno nije vidljiv u BiH. Međutim, taj njihov "uspjeh" je kratkog daha. Nastavljam kao i dosad sa drugih platformi.

Imao sam ogroman broj poziva iz cijele BiH u kojim su me obavijestili da moj blog više nije vidljiv na teritoriji BiH.

Umjesto tekstova, vidljiva je obavijest u kojoj piše: “uklonili smo ovaj blog zbog pravnog zahtjeva poslatog Googleu”.

Očito je da režim Milorada Dodika, kao i oni koji su sa njim u simbiozi, žele da uskrate građane BiH za istinu koju svakodnevno objavljujem na blogu.

Blog je, trenutno, vidljiv u svim državama regiona, osim u BiH.

Naravno, ne mogu me zaustaviti u iznošenju istine ni na koji način. Postoje druge platforme sa kojih ću se oglašavati svakodnevno, kao i dosad.

Nisu me uznemirili

Dok ne riješim to tehničko pitanje, tekstove ću objavljivati na Facebook stranici, ali i na blogu koji je vidljiv van BiH. Naravno, oglašavat ću se i na društvenoj mreži "X", na svom nalogu, kao i do sada.

Uopšte me nisu uznemirili, jer godinama pokušavaju da ugase blog. To samo govori o njihovoj slabosti i o tome da ja pišem istinu i samo istinu.

Pozivam sve čitaoce da od ovog trenutka prate i Facebook stranicu - Slobodan Vasković, a vrlo brzo oglasit ću se sa nove platforme koja će biti vidljiva i u BiH - poručio je Vasković.

Objava Vaskovića na društvenim mrežama. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.