SARADNJA SA UNODC-OM

Održan radni sastanak o suzbijanju ilegalne trgovine vatrenim oružjem

Cilj sastanka bio je ulaganje zajedničkih regionalnih napora efikasniju izgradnju kapaciteta u istragama ilegalne trgovine oružjem

Federalna uprava policije. FUP

FENA

prije 3 dana

Direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić je sa saradnicima održao sastanak u okviru saradnje sa UNODC-om u Bosni i Hercegovini, koji se odnosi na suzbijanje ilegalne trgovine vatrenim oružjem, njegovim dijelovima i municijom u poštanskim pošiljkama.

Cilj sastanka bio je ulaganje zajedničkih regionalnih napora efikasniju izgradnju kapaciteta u istragama ilegalne trgovine oružjem, kao i jačanje kapaciteta svih relevantnih institucija.

Munjić je zahvalio na dosadašnjoj izuzetno dobroj saradnji sa UNODC-om te istakao važnost šireg kontekst zajedničkog rada.

Istakao je da sprečavanje ilegalne trgovine oružjem nije samo presretanje opasnih pošiljki, već da se prvenstveno radi o zaštiti života, osiguravanju mira u zajednicama i očuvanju vladavine prava.

Sastanku, koji je održan u prostorijama UN House, prisustvovali su predstavnici relevantnih institucija iz regiona, Uprave za indirektno oporezivanje i BH Pošte, saopćeno je iz FUP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.