NA DANAŠNJOJ SJEDNICI

Skupština BPK Goražde po skraćenoj procedure usvojila Zakon o boravišnoj taksi

Skupština je dala saglasnost i na Odluku o izmjenama i dopunama Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK Goražde za 2024. godinu

Skupština Bosanskopodrinjskog kantona. Fena

FENA

prije 3 dana

Skupština Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde na današnjoj redovnoj sjednici, po skraćenoj proceduri, usvojila je Zakon o robnim rezervama i Zakon o boravišnoj taksi BPK Goražde.

Skupština je dala saglasnost i na Odluku o izmjenama i dopunama Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK Goražde za 2024. godinu, a nakon toga razmatrano je i nekoliko izvještaja o radu i finansijskom poslovanju javnih ustanova i institucija za proteklu godinu.

Usvojeni su izvještaji o izvršenju budžeta BPK Goražde i utrošku tekuće budžetske rezerve za 2023. godinu, izvještaji o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, Kantonalne uprave civilne zaštite, Direkcije robnih rezervi i Turističke organizacije BPK Goražde.

Potrebnu većinu nisu dobili izvještaji o radu i finansijskom poslovanju JU “Dom za stara i iznemogla lica Goražde” i Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Na sjednici je usvojen i Izvještaj Nezavisnog odbora o radu policijskog komesara za prva tri mjeseca ove godine, a nakon obrazloženja predlagača primljene su k znanju Informacije o stanju poljoprivrede i ruralne infrastrukture na području kantona, Stanju poduzetništva i obrta te efektima i realizaciji kreditne linije sa “Bosna Bank International” d.d. Sarajevo za finansiranje privrede i obrta uz subvencioniranje djela profitne marže za privredna društva i obrtnike na području BPK za 2023. godinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.